Strategie v aukcích s placeným příhozem - Podešva, Jiří (2011)
V této práci se zabývám aukcemi s placeným příhozem. Na příhozech uskutečněných v aukcích zkoumám strategie hráčů. Potvrdil jsem hypotézu, že hráči signalizují načasovanými příhozy. Prokázal jsem, že zkrácení intervalu prodloužení aukce snižuje signalizování v dané aukci. Dále jsem u začátečnických aukcí oproti očekávání neprokázal snižování signalizace. Také jsem dospěl k závěru, že zvýhodnění v podobě navrácení poloviny použitých bonů pro hráče, který skončil na druhém místě, nezvyšuje v průměru počet uskutečněných příhozů na aukci. Mým posledním závěrem je, že aukce levnějšího zboží představují v průměru vyšší zisky pro dražitele než aukce dražšího zboží.