Strategie v aukcích s placeným příhozem - Podešva, Jiří; Svoboda, Miroslav; Dudáková, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V této práci se zabývám aukcemi s placeným příhozem. Na příhozech uskutečněných v aukcích zkoumám strategie hráčů. Potvrdil jsem hypotézu, že hráči signalizují načasovanými příhozy. Prokázal jsem, že zkrácení intervalu prodloužení aukce snižuje signalizování v dané aukci. Dále jsem u začátečnických aukcí oproti očekávání neprokázal snižování signalizace. Také jsem dospěl k závěru, že zvýhodnění v podobě navrácení poloviny použitých bonů pro hráče, který skončil na druhém místě, nezvyšuje v průměru počet uskutečněných příhozů na aukci. Mým posledním závěrem je, že aukce levnějšího zboží představují v průměru vyšší zisky pro dražitele než aukce dražšího zboží.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses