Analýza politiky "Too Big to Fail" v oblasti finančních institucí - Kolařík, David; Lipka, David; Pichaničová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem bakalářské práce bylo zodpovědět otázku, zda politici dělají svá rozhodnutí ohledně politiky "Too Big to Fail" na základě rad ekonomů nebo z jiných důvodů. V práci byly objasněny mnohé z názorů a doporučení ekonomů, které byly vyjádřeny v empirických i teoretických pracích. Mezi ekonomy převládal názor, že by vláda neměla uplatňovat politiku "Too Big to Fail", a tudíž neposkytovat pomoc finančním institucím, kterým hrozí bankrot. Vzhledem k tomu, že politici finanční pomoc ve většině případů velkým finančním institucím poskytují, byla zamítnuta hypotéza, že politici v případě politiky "Too Big to Fail" jednají v souladu s doporučeními ekonomů. V práci byly dále zmíněny důvody, které mohou ovlivňovat rozhodnutí politiků, a alternativní řešení nesolventnosti finančních institucí.
Vedoucí práce: David Lipka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses