Islamic economics nové paradigma v ekonomii? - Obdržálek, Jakub (2011)
Tato diplomová práce prezentuje, a na Islámskou ekonomii aplikuje, jeden z přístupů, na jejichž základě je možno identifikovat, respektive odmítnout Islámskou ekonomii jako nové paradigma. Cíl práce je naplněn právě formou srovnání tohoto směru s ekonomiíí jako takovou, definovanou pomocí Colanderovy, Holtovy a Rosserovy definice ekonomie hlavního proudu, se závěrem, že na základě takto provedené komparativní analýzy není možno Islámskou ekonomii, v její současné podobě, charakterizovat jako nové paradigma v ekonomii.