Islamic economics nové paradigma v ekonomii? - Obdržálek, Jakub; Lipka, David; Mičúch, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce prezentuje, a na Islámskou ekonomii aplikuje, jeden z přístupů, na jejichž základě je možno identifikovat, respektive odmítnout Islámskou ekonomii jako nové paradigma. Cíl práce je naplněn právě formou srovnání tohoto směru s ekonomiíí jako takovou, definovanou pomocí Colanderovy, Holtovy a Rosserovy definice ekonomie hlavního proudu, se závěrem, že na základě takto provedené komparativní analýzy není možno Islámskou ekonomii, v její současné podobě, charakterizovat jako nové paradigma v ekonomii.
Vedoucí práce: David Lipka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses