Evropská hospodářská a měnová unie – optimální měnová oblast? - Bogdanov, Igor; Dočkal, Dalibor; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit, zda Evropská hospodářská a měnová unie (EMU) splňuje kritéria optimální měnové oblasti (OCA). Práce má rovněž ambici stanovit u vybraných zemí vně EMU, zda by pro ně bylo výhodné přijmout společnou měnu. Teoretická část práce především vyjmenovává a popisuje jednotlivá kritéria OCA. Zmíněny jsou i výnosy a náklady zemí vstupujících do měnové unie a stručná historie evropské měnové integrace. Analytická část práce aplikuje kritéria definovaná v teoretické části na deset předem selektovaných zemí. Metodou zkoumání je především komparativní analýza.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses