Vliv šrotovací prémie na německý automobilový průmysl - Rokošová, Lucie (2011)
Jak moc a zda vůbec vzrostl počet poprvé registrovaných vozů v Německu v důsledku šrotovného? To je otázka, kterou řeší tato bakalářská práce. Jedná se o emprickou analýzu, pro dosažení zadaného cíle se zde používá metody difference-in-differences. V důsledku šrotovného se průměrně zvýšil celkový počet poprvé registrovaných vozů o 24,5 % (resp. 922 vozů na milion obyvatel), naopak konec šrotovného znamenal pokles počtu nových registrací o 23,56 % (resp. 835 na milion obyvatel). I v dalších sledovaných kategoriích se projevuje růst prvních registrací v důsledku zavedení této dotace a jejich pokles v důsledku konce její výplaty.