Vliv šrotovací prémie na německý automobilový průmysl - Rokošová, Lucie; Svoboda, Miroslav; Janíčko, Martin, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Jak moc a zda vůbec vzrostl počet poprvé registrovaných vozů v Německu v důsledku šrotovného? To je otázka, kterou řeší tato bakalářská práce. Jedná se o emprickou analýzu, pro dosažení zadaného cíle se zde používá metody difference-in-differences. V důsledku šrotovného se průměrně zvýšil celkový počet poprvé registrovaných vozů o 24,5 % (resp. 922 vozů na milion obyvatel), naopak konec šrotovného znamenal pokles počtu nových registrací o 23,56 % (resp. 835 na milion obyvatel). I v dalších sledovaných kategoriích se projevuje růst prvních registrací v důsledku zavedení této dotace a jejich pokles v důsledku konce její výplaty.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses