Vývoj pracovních migrací cizinců v období hospodářské recese v okrese Přerov - Kučerková, Zuzana; Gráf, Václav; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem bakalářské práce je komparace studie o vývoji pracovních migrací cizinců v České republice s lokálním trhem práce v okrese Přerov a posouzení změn vyvolaných současnou hospodářskou recesí. V teoretické části se budu zabývat teoretickými východisky zahraniční pracovní migrace, migrační politikou ČR a představím současné podmínky zaměstnávání cizinců z třetích zemí a občanů z EU. V praktické části bude předmětem analýzy komparace dat o vývoji zaměstnaných cizinců v celé ČR s daty získanými z ÚP v Přerově a vysvětlení případných odlišností. Zvláště se zaměřím na otázku, zda se pokles poptávky po zahraniční pracovní síle projevil větší měrou u méně nebo více kvalifikovaných profesí a jak se změnila vzdělanostní a kvalifikační struktura zaměstnaných cizinců.
Vedoucí práce: Václav Gráf
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses