Padělání peněz jako součást stínové ekonomiky - Sedláčková, Veronika; Ševčík, Miroslav, 1958-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku padělání peněz zejména v České republice, Eurozóně a některých dalších vybraných zemích. První část, vedle historického úvodu a právního rámce, mapuje proces výroby bankovky pravé i padělané, včetně aktuálních statistických údajů o jejich počtu a celkovém trendu. Následně se zabývám otázkou boje proti této problematice z hlediska národních i nadnárodních institucí. V druhé části jsou analyzovány ekonomické modely, které řeší otázku padělání. V těchto modelech jsou využívány poznatky z teorie her a cost-benefit analýzy. Cílem této práce je zkoumání problematiky včetně jejích dopadů a komparace přístupů jednotlivých zemí.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses