Institucionální analýza a kritické zhodnocení efektivity nově navrhovaných změn procesu hodnocení dopadů regulace RIA - Hanzlík, Jakub; Gráf, Václav; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Hlavním cílem této práce je analýza nástroje hodnocení dopadů regulace RIA, který byl od 1. listopadu 2007 implementován do legislativního procesu České republiky. Bakalářská práce staví na teoretických základech a od vydefinování vazeb mezi konkurenceschopností, podnikatelským prostředím a pojmem regulace se dostává až k hodnocení dopadů regulace. Uvedena je jak stručná charakteristika tohoto nástroje a jeho vývoj, tak souhrn problémů vyplývající z hodnotících zpráv, které byly doposud k RIA vypracovány. Práce na ně navazuje a z velké části potvrzuje hypotézu formálního přístupu k hodnocení dopadů regulace v České republice a tendence k jeho nedůkladnému zpracování. Dále však přichází i s jinými zajímavými závěry, vyplývajícími z provedené analýzy. Na závěr jsou vyvozena doporučení pro zefektivnění tohoto důležitého nástroje.
Vedoucí práce: Václav Gráf
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses