EVROPSKÝ SYSTÉM EMISNÍHO OBCHODOVÁNÍ A ČESKÉ PODNIKY - Franc, Martin (2011)
Zavedení evropského systému emisního obchodování přináší ekonomice Evropské unie nové omezení -- nutnost udržet emise skleníkových plynů ve stanovených mezích. Pro část podniků a také pro některé země se však jeho dosavadní existence stala naopak přínosem. Česká republika patří mezi ně. Cílem práce je zhodnotit, jak systém ovlivnil hospodaření českých podniků, případně celých odvětví a co lze očekávat od budoucího vývoje.