Ekonomické aspekty ochrany kormorána velkého - Fildán, Radim; Slavík, Jan, 1978-; Vejchodská, Eliška, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V práci se věnuji problematice kormorána velkého a následkům jeho predace na rybách v České republice. V první části práce vysvětlím řešený problém, popíšu historický vývoj v této oblasti a současný stav. Zmíním se také o situaci v dalších zemích EU, které mají určité charakteristiky shodné s Českou republikou. První část zakončím kapitolou věnovanou kvantifikaci škod způsobených kormoránem. Ukážu v ní, jakým způsobem je možné odhadnout tuto škodu. Druhá část je věnována institucionální analýze pomocí metody Institutional Analysis and Development. Po vysvětlení postupu aplikuji tuto metodu na problém kormorána v České republice. Výstupem práce je doporučení, jak nastavit instituce a organizace, aby přispěly k vyřešení problému.
Vedoucí práce: Jan Slavík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses