Motivace k ochraně půdy před erozí - Pysková, Renata; Vejchodská, Eliška, 1978-; Slavíková, Lenka, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem práce je analýza jednotlivých aspektů, které ovlivňují uživatele půdy v jejich jednání, činnosti a přístupu k ochraně půdy před erozí. Práce poukáže na motivační či demotivační faktory působící na aktéry s ohledem na zákonitosti a význam vztahu vlastníka k přírodnímu zdroji. Pokládá si otázku, zda uživatelé jsou nebo naopak nejsou a proč motivováni k ochraně půdy. K těmto zjištěním je využita institucionální analýza Elinor Ostrom známá jako Institutional Analysis and Development Framework (IAD). Jednotlivé kroky zvolené metody rovněž pomohou zodpovědět dílčí otázky, nezbytné k vyhodnocení efektivnosti celkového politického systému spjatého s ochranou půdy před zrychlenou erozí, která zasahuje do mnoha odvětví národního hospodářství.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses