Oceňování podniku - Zemanová, Alena; Kislingerová, Eva, 1950-; Jašíková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Předmětem diplomové práce je ocenění podniku za použití výnosové metody diskontovaného peněžního toku. Teoretická část práce se zabývá popisem procesu oceňování včetně finanční analýzy, dále jsou zde představeny nejčastěji používané metody oceňování a specifika společností zabývajícími se pronájmem nemovitostí. Praktická část obsahuje ocenění společnosti aAIM Czech Republic (Olomouc) k.s. metodou diskontovaného cash-flow a detailní seznámení s touto metodou. Práce je zakončena odhadem tržní hodnoty podniku a náměty na zvýšení jeho hodnoty.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses