Nástroje regionální politiky a jejich využití ve Středočeském kraji - Slezák, Petr; Tomešová, Jana; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá regionální politikou a nástroji regionální politiky, využitými ve Středočeském kraji. Teoretická část je zaměřena na regionální politiku, její definice, motivy, historii a cíle. Dále je stručně popsána regionální politika České republiky, její programové zabezpečení apod. V závěru teoretické části jsou uvedeny a popsány nástroje regionální politiky. Praktická část nejprve popisuje Středočeský kraj, jeho ekonomiku, geografii apod. Poté je představena regionální politika tohoto kraje a nakonec je provedeno zhodnocení nástrojů regionální politiky. Cíl práce spočívá ve zhodnocení nástrojů regionální politiky, využívaných ve Středočeském kraji. Je zde hodnocena efektivita a úspěšnost vymezených nástrojů regionální politiky Středočeského kraje. Dále jsou zmíněny silné a slabé stránky těchto nástrojů a případná doporučení, odstraňující slabé stránky.Práce je zpracována metodou analýzy a syntézy.
Vedoucí práce: Jana Tomešová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses