Analýza čerpání finančních prostředků z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad - Nová, Jana; Tomešová, Jana; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou čerpání finančních prostředků z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad v programovacím období 2007 -- 2013. Cílem je zjistit alokaci schválených prostředků v jednotlivých prioritních osách a také prostorové rozložení čerpání těchto prostředků. V první části je stručně popsána regionální politika České republiky a její možnosti čerpat finanční prostředky z fondů Evropské unie. Dále je provedena stručná socioekonomická charakteristika regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad. Charakterizován je také samotný regionální operační program NUTS II Jihozápad, který se k tomuto regionu soudržnosti vztahuje. V praktické části je provedena analýza a následná sumarizace čerpání finančních prostředků ze zmiňovaného Regionálního operačního programu. Její součástí je i analýza prostorové alokace schválených prostředků.
Vedoucí práce: Jana Tomešová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses