Štíhlý podnik - Gmenta, Marian (2011)
Obsahem této diplomové práce je soubor přístupů vedoucích k zeštíhlování podniku. Kromě základních zeštíhlovacích metod, které jsou v rámci teoretické části práce popsány, je věnována hlavní pozornost problematice totálně produktivní údržby (TPM). Praktická část práce se nejdříve zaměřuje na komplexní analýzu systému údržby ve společnosti Parker Hannifin s.r.o. a následně na projekt, jehož cílem je implementace základních prvků TPM v tomto podniku. V závěru je projekt vyhodnocen a jsou uvedeny další náměty a doporučení pro budoucí rozvoj TPM v podniku