Vertikální integrace a vertikální omezení Případ automobilového průmyslu. - Hronza, Martin; Zemplinerová, Alena; Brožová, Dagmar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce "Vertikální integrace a vertikální omezení -- Případ českého zpracovatelského průmyslu" se zabývá empirickým zkoumáním vlivu stupně vertikální integrace na produktivitu firem v českém zpracovatelském průmyslu a věnuje se některým aspektům automobilového průmyslu v období 1999 - 2007. Na teoretické úrovni se práce věnuje determinantám vzniku vertikální integrace a vertikálních omezení, jak na individuální úrovni, tak z pohledu společenského blahobytu. Výsledky analýzy ukazují existenci negativního vztahu mezi stupněm vertikální integrace a produktivitou firem v odvětví zpracovatelského průmyslu. Zkoumání automobilového průmyslu ukázalo, že se snižuje produkční mezera mezi domácími a zahraničními podniky.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses