Vizualizace dat v podnikové praxi. - Greif, Tomáš (2011)
Diplomová práce popisuje v teoretické části základní principy vizualizace dat. Popsány je význam vizualizace dat v podnikové praxi, význam a použití jednotlivých typů grafů. V další části je vysvětlena tvorba a využití složitějších vizualizací a možnosti vizuální manipulace. Poslední kapitola teoretické části se věnuje klíčovým vlastnostem moderních technologií, které vizualizaci dat podporují. V praktické části jsou tyto principy aplikovány na reálných příkladech z podnikové praxe. Zvolené příklady jsou záměrně odlišné a zahrnují tyto oblasti -- finanční řízení podniku, provozní řízení procesů, analýza ekonomické efektivity procesů.