Vyplatí se povinná investice do hasicích přístrojů v ČR? - Ondruška, Pavel; Bartoň, Petr; Kuře, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se snaží vysvětlit důsledky vyhlášky 23/2008 Sb. o povinné instalaci hasicích zařízení a kouřového detektoru v nových obytných budovách postavených od roku 2009. Smyslem vyhlášky má být snížení škod a zvýšení uchráněných hodnot na majetku a životech způsobenými požáry. Hlavní hypotéza tedy zní, uchráněná hodnota na bytech a domech roste, zatímco škody klesají. Tuto hypotézu jsem ověřil pomocnými výpočty (porovnání požárovosti ČR x SR celkově i odděleně na bytech a domech, porovnání škod a uchráněných hodnot ČR x SR k HDP, výpočet povinné investice do přístrojů, výpočet pravděpodobnosti vzniku požáru a pravděpodobnosti úmrtí a výpočet hodnoty života a jeho připočtení k celkovým hodnotám). S pomocí získaných dat jsem nezamítl hlavní hypotézu, protože větší polovina pomocných výpočtů potvrdila předpoklady hlavní hypotézy.
Vedoucí práce: Petr Bartoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses