Ochrana živé přírody jako součást hospodářské politiky - Urbanová, Tereza; Ševčík, Miroslav, 1958-; Fialová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ochrana přírody zaznamenala v České republice od konce 80. let 20. století značné změny. Objevují se soukromé ochranářské organizace -- pozemkové spolky -- a spolu s nimi sílí význam institucí a společenských norem. Práce srovnává institucionální rámec ochranářských aktivit v České republice, stavících na nájmech, dobrovolných dohodách a vlastnictví půdy, s americkými land trusts, které k ochraně přírodních a historických hodnot stále více využívají státem podporované conservation easementy.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor disert. práce]; disertace; dissertations