VÝVOJ NA TRHU PRÁCE V JIHOČESKÉM KRAJI SE ZAMĚŘENÍM NA SOUČASNOST - Foltín, Tomáš (2010)
Tématem diplomové práce je analýza vývoje na regionálním trhu práce v Jihočeském kraji. Analytická část práce je zaměřena na vyhodnocení vývoje zaměstnanosti a nezaměstnanosti a na vyhodnocení faktorů, které tento vývoj ovlivňují. Sleduje i postavení žen na trhu práce v Jihočeském kraji. Posuzuje celkový vývoj trhu práce v Jihočeském kraji a srovnává ho se stavem v celé České republice. Analyzuje vývoj dávek sociální péče a pomoci v hmotné nouzi, jejichž trend byl ovlivněn změnami ve vývoji nezaměstnanosti a legislativními změnami v poskytování těchto dávek.