Dialog s Ruskem v období post-globalizace - Loseva, Anastasiya; Campbell, Jan, 1946-; Černoch, Felix; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Hlavním cílem této práce je zanalyzovat pozici Ruska na "světové aréně" 21. století. Dnešní svět už není "bipolární", nýbrž multipolární, což znamená, že faktorem úspěchu je vzájemná kooperace, spolupráce, koexistence. Analýza historické minulosti a vliv globalizace na ekonomiku, politiku a hospodářství umožňují předvídat vývoj diplomatické situace v nejbližší budoucnosti. Obrovský potenciál rozvojových zemí (tzv. BRIC) vede k přerozdělení moci a kapitálu ze "Západu na Východ". Geopolitika a stabilita Ruské federace v mnohém záleží na diplomatickém dialogu mezi Ruskem a Euroatlantickou aliancí Evropou, Asie-Pacifikem (Čínou) muslimskými zemi (Kavkazem a Čečenskem)
Vedoucí práce: Jan Campbell
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses