Investiční pobídky – klíčový faktor hospodářského růstu? - Bartůšková, Kateřina; Jílek, Josef, 1957-; Holasová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Součástí plánu modernizace našeho státu je inovace systému investičních pobídek, které jsou nepochybně kontroverzním tématem. Tento systém podpory domácích a přílivu zahraničních investic byl do České republiky zaveden na konci devadesátých let. Celkový objem přislíbených pobídek státní příspěvkovou organizací CzechInvest činil podle jejích údajů ke květnu 2010 téměř 169 miliard Kč, avšak hodnota reálně čerpaných pobídek do roku 2008 (včetně) pak činila přibližně 30 miliard Kč. Diplomová práce zodpoví následující otázky: Byla tato částka využita efektivně? Skutečně se každá investovaná koruna vrátila státu několikrát, nebo šlo jen o mystifikaci veřejnosti? Jak by se měla Česká republika do budoucna postavit k systému investičních podpor?
Vedoucí práce: Josef Jílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses