SOUČASNÉ TRENDY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VYHODNOCENÍ DOPADŮ REFORMY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE STŘEDOČESKÉM KRAJI - Beranová, Lucie; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Říhová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá současnými trendy sociálních služeb a vyhodnocuje dopady reforem ve Středočeském kraji. Cílem diplomové práce je analýza efektivnosti financování sociálních služeb ve Středočeském kraji a následná prognóza vývoje pobytových sociálních služeb zohledňující stárnutí populace. Práce se v teoretické části zaměřuje na neudržitelnost konceptu welfare state v oblasti sociálních služeb. Proto je zvláštní pozornost věnována vícezdrojovému financování sociálních služeb a jeho neefektivnostem. Analytická část práce potvrzuje na konkrétních případech domovů pro seniory ve Středočeském kraji neefektivnost financování sociálních služeb. Při analýze bylo vycházeno z inspekcí sociálních služeb a z provedených šetření mezi poskytovateli sociálních služeb. Na základě těchto poznatků byla provedena strategická SWOT analýza, která komplexně shrnuje dopady reforem ve Středočeském kraji.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses