Analýza účinnosti metod omezujících kouření - Radošťanová, Iveta; Šíma, Josef, 1972-; Houdek, Petr, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Kouření představuje hlavní příčinu chorobnosti a úmrtnosti mezi těmi, jimž se lze vyhnout, a proto se vláda snaží svými zásahy kouření omezovat. Předmětem zkoumání této práce budou dopady vládních intervencí z hlediska jejich proklamovaných a skutečných důsledků. Kritériem hodnocení bude vliv na zdravotní stav populace, státní rozpočet a přerozdělování ve společnosti. Aby mohlo dojít k podání komplexnějšího obrazu situace, budou zahrnuty i nezamýšlené důsledky vládních aktivit, což bude dalším kritériem při posuzování účinnosti vládních zásahů. Práce nemá ambice nalézt jednoznačně nejlepší z metod omezování kouření, pouze se pokusí upozornit v rámci analýzy na některé rozpory zamýšlených a skutečných důsledků intervencí vlády.
Vedoucí práce: Josef Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses