Cílování inflace v islámských zemích - Straka, Patrick; Jílek, Josef, 1957-; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem práce je odpovědět na otázku, zda je možné v bezúrokovém finančním systému islámských zemí sledovat cílování inflace jako konečný cíl měnové politiky. V první části práce jsou srovnávány základní charakteristiky islámského finančního systému s konvenčním systémem západních zemí. Druhá část se zaměřuje na potřebné úpravy makroekonomických modelů podle potřeb islámského systému. Třetí část práce pak testuje hypotézy předchozích částí a analyzuje předpoklady pro možnost cílení inflace. Závěrečná část pak navrhuje opatření změn v provádění měnové politiky.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses