Regulace finančního trhu v EU a v USA po vzniku finanční krize - Nováková, Jana; Jílek, Josef, 1957-; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá podrobnějším zkoumáním vývoje regulace a dohledu nad finančními a bankovními trhy v EU a USA v současné finanční krizi. První část práce definuje obecné teoretické přístupy a cíle regulace a dohledu nad finančními trhy. Dále obsahuje projevy finanční krize a problémy, do kterých se dostaly nejen evropské, ale především americké bankovní instituce a k jakým záchranným opatřením přistoupily národní vlády. Druhá část práce tvoří komplexní pohled na jednotlivé kroky a regulační návrhy, které EU a USA podnikly. Zejména popisuje reformu regulace a novou architekturu systému dohledu nad finančním sektorem. Závěr práce poskytuje shrnutí získaných poznatků o reformě regulace a dohledu nad finančním sektorem a snaží se objektivně zhodnotit, jaké dopady bude mít tato reforma na světovou ekonomiku.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses