Finanční analýza společnosti Ravak, a.s. a mezipodnikové srovnání - Molková, Markéta (2011)
Tématem této diplomové práce je finanční analýza společnosti Ravak, a.s. z pohledu externího uživatele za období 2004 až 2009. V teoretické části je vymezen význam finanční analýzy, její uživatelé, informační zdroje a metody finanční analýzy. Praktická část obsahuje základní informace o společnosti a aplikaci teoretických znalostí na účetní údaje společnosti Ravak, a.s. V další části práce jsou metody finanční analýzy aplikovány na vybranou skupinu konkurenčních podniků za účelem prostorového srovnání. Závěr práce obsahuje hodnocení finanční situace společnosti samotné a ve srovnání s hlavními konkurenty.