Poskytla RIA podklady k efektivnímu politickému rozhodnutí o úpravě podpory filmového průmyslu? - Novotný, Martin (2011)
Program podpory filmového průmyslu nabízí filmařům vyplacení 20 % uznatelných nákladů, když budou natáčet v České republice. Program si dává za cíl, zvýšit objem zahraničních filmových produkcí v České republice. Společnost EEIP, a.s. vypracovala studii hodnocení dopadu regulace (RIA) a kvantifikovala dopady zavedení programu podpory na státní rozpočet. Došli k závěru, že dopad programu na státní rozpočet bude pozitivní. V mé práci jsem provedl zhodnocení po roce fungování programu. Výsledek mého výpočtu je ten, že pozitivní dopad na státní rozpočet nenastal.