Poskytla RIA podklady k efektivnímu politickému rozhodnutí o úpravě podpory filmového průmyslu? - Novotný, Martin; Lipka, David; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Program podpory filmového průmyslu nabízí filmařům vyplacení 20 % uznatelných nákladů, když budou natáčet v České republice. Program si dává za cíl, zvýšit objem zahraničních filmových produkcí v České republice. Společnost EEIP, a.s. vypracovala studii hodnocení dopadu regulace (RIA) a kvantifikovala dopady zavedení programu podpory na státní rozpočet. Došli k závěru, že dopad programu na státní rozpočet bude pozitivní. V mé práci jsem provedl zhodnocení po roce fungování programu. Výsledek mého výpočtu je ten, že pozitivní dopad na státní rozpočet nenastal.
Vedoucí práce: David Lipka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses