Návrh protikorupčního mechanismu - Kobrč, Marek; Bartoň, Petr; Skopeček, Jan, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V práci je popsán návrh protikorupčního opatření. Korupčník, který by jako první udal korupci, na které se podílel, by nebyl nijak potrestán a směl by si ponechat všechny výnosy, které již získal. Každý z korupčníků má proto motivaci korupci udat. Aby se korupčníci proti této možnosti zabezpečili, museli by vynaložit náklady, což by jim snížilo zisk a výskyt korupce by se proto snížil. Opatření rovněž zvyšuje pravděpodobnost odhalení korupce. Za splnění určitých předpokladů může korupčníky od korupce předem odradit. Opatření lze užít i k odhalení korupce, která se stala, před jeho zavedením.
Vedoucí práce: Petr Bartoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses