Vliv hospodářské recese na vývoj trhu práce regionu Vysočina - Kubátová, Dana (2009)
Předmětem zkoumání diplomové práce je vývoj regionálního trhu práce v kraji Vysočina v období hospodářské recese, v jejímž důsledku byly zaznamenány negativní dopady na zaměstnanost zejména v oblasti průmyslové výroby. Cílem diplomové práce je celkové vyhodnocení vývoje pracovního trhu, analýza dopadů hospodářské recese na vybrané ekonomické subjekty, jež jsou významnými regionálními zaměstnavateli a výzkum možných řešení, kterými lze nežádoucí důsledky plynoucí z celosvětově nepříznivého klimatu eliminovat. Nedílnou součástí práce je rovněž pohled na opatření realizovaná místními institucemi v rámci politiky zaměstnanosti.