Dopady politiky fiskálního federalismu na hospodaření obcí v České republice - Tesárková, Jana; Petrášek, František, 1934-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce řeší národohospodářský problém, zabývá se analýzou dopadu politiky fiskálního federalismu na hospodaření obcí v České republice. Teoretickou základnu práce tvoří historický rozbor právního postavení obcí a způsobu financování. Následuje vymezení modelu fiskálního federalismu a fiskální decentralizace, dále rozbor příjmů a daňového určení. Závěrečná část je zaměřena na analýzu příjmů a výdajů municipalit v období 2002-2010 a celkové zhodnocení.
Vedoucí práce: František Petrášek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses