Sovětsko–britské hospodářské a politické vztahy ve třicátých letech 20. století - Knotek, Martin; Stellner, František, 1966-; Soběhart, Radek, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce si klade za cíl analyzovat z hlediska ekonomického, politického a diplomatického sovětsko -- britské vztahy ve třicátých letech 20. století. Analýza popsaných událostí se zaměřuje především na formování vzájemných vztahů mezi Sovětským svazem a Velkou Británií ve třicátých letech 20. století, orientuje se na nejdůležitější rozdíly v přístupech a realizacích hospodářských politik v obou zemích. Samotný střet mezi dvěma světy a systémy, tedy západním, liberálním, protržním s tím východním, socialistickým, centrálně plánovaným, je hlavním bodem analýzy diplomové práce. V závěru jsou popsány a využity hlavní teoretické myšlenky historické ekonomické školy, Institucionální ekonomie, na základě kterých se práce zabývá, za využití metody více kriteriální analýzy, porovnáním hlavních ideologických myšlenek obou výše zmíněných hospodářsko -- politických systémů.
Vedoucí práce: František Stellner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses