STUDENTI A ABSOLVENTI VŠ NA TRHU PRÁCE - Pek, Michal (2011)
Diplomová práce se zabývá aktuálním trendem ve vzdělávání, se kterým je spojen nárůst zaměstnanosti studentů vysokých škol v posledním desetiletí. Příprava na budoucí povolání již v mnoha případech nesouvisí pouze se studiem, ale je v ní zahrnuto i získávání praxe. Diplomová práce analyzuje příčiny výskytu studentů na trhu práce a dopady na pracovní uplatnitelnost následných absolventů. Teoretická část nahlíží na definici počátečního vzdělání, která je dále konfrontována s realitou pomocí empirických dat z dotazníkového šetření zaměřeného na pracující studenty.