Podpora zaměstnávání osob se zdravotním postižením - Vaculík, Ondřej (2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku možností zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Uvádí, jaké jsou v současné době možnosti jejich zaměstnání a uplatnění se na českém trhu práce. V kontextu mezinárodního srovnání jsou pak tyto možnosti porovnávány také s podporou v Rakousku. Konkrétním rozebíraným případem v práci je projekt STUDEO. Programy určené na podporu zaměstnávání zdravotně postižených jsou často z velké části spolufinancovány z prostředků Fondů Evropské unie. Rozdělení těchto fondů je také součástí práce. Závěrem práce ukazuje, že tyto malé a transparentní projekty jsou účinným nástrojem podpory zaměstnávání zdravotně postižených.