Podpora zaměstnávání osob se zdravotním postižením - Vaculík, Ondřej; Zemplinerová, Alena; Říhová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku možností zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Uvádí, jaké jsou v současné době možnosti jejich zaměstnání a uplatnění se na českém trhu práce. V kontextu mezinárodního srovnání jsou pak tyto možnosti porovnávány také s podporou v Rakousku. Konkrétním rozebíraným případem v práci je projekt STUDEO. Programy určené na podporu zaměstnávání zdravotně postižených jsou často z velké části spolufinancovány z prostředků Fondů Evropské unie. Rozdělení těchto fondů je také součástí práce. Závěrem práce ukazuje, že tyto malé a transparentní projekty jsou účinným nástrojem podpory zaměstnávání zdravotně postižených.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses