Sociální systém na Kubě - Vaňková, Lucie; Krebs, Vojtěch, 1950-; Daza Aramayo, Lourdes Gabriela, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou kubánského sociálního systému. Předmětem zkoumání je obecné fungování sociálních systémů zemí Latinské Ameriky a jejich srovnání se sociálním systémem na Kubě. Cílem diplomové práce je tedy komplexně zmapovat fungování kubánského sociálního systému, popsat jeho výhody a nevýhody a ukázat proč je tento sociální systém v některých ohledech efektivnější než jiné systémy sociálního zabezpečení. Pozornost je take věnována procesu stárnutí obyvatelstva a postupu, jak se s tímto procesem vypořádává Kuba oproti jiným latinskoamerickým zemím.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses