Veterinární zdravotní péče - Knězová, Jana; Lipka, David; Křížek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Stále se zvyšující náklady na zdravotní péči se stávají jedním z hlavních problémů českého zdravotnictví. V důsledku toho má stát neustálé tendence vstupovat do zdravotního systému a svými zásahy (regulacemi) tak ovlivňovat chování jeho aktérů. Regulace jsou tak v očích státu řešením, které se dokáže vypořádat s tzv. tržními selháními, ale ve výsledku dochází k poškození celého systému zdravotnictví. Proto by se mohlo zdravotnictví jako takové inspirovat ve veterinární péči, kde téměř neexistují státní regulace (kromě zákonů) a systém je založen na tržním jednání.
Vedoucí práce: David Lipka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses