Fenomén peronismu v Argentině - politické, ekonomické a sociální aspekty - Trsková, Lucie; Vilímková, Olga, 1960-; Opatrný, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato práce se věnuje politickým a socio-ekonomickým aspektům perónismu v Argentině. Mapuje její vývoj a proměny od první vlády Juana Dominga Peróna v roce 1946 až po současnost. Cílem práce je zmapovat, popsat a porovnat jednotlivé etapy perónismu a definovat to, proč je perónismus v Argentině stále tak politicky přitažlivý i 37 let od smrti jeho stvořitele. Práce je členěna do osmi kapitol, z čehož první klasifikuje perónismus, dle definic jednotlivých odborníků. Druhá až pátá kapitola se věnuje třem vládám Perón a proměnám perónismu po skončení jeho druhé etapy u moci. Šestá a sedmá kapitola se zabývá vládou Carlose Menema a politicko- hospodářskou situací v zemi. Sedmá kapitola zahrnuje také zhodnocení dosavadního vývoje perónismu a jeho proměn. Osmá kapitola je věnována zatím poslednímu perónistickému prezidentskému páru Cristině a Néstorovi Kirchnerovi.
Vedoucí práce: Olga Vilímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses