Komparace ekonomického zpravodajství Hospodářských novin, Lidových novin a Mladé fronty DNES při nástupu ekonomické krize od září 2008 - Kratochvíl, Jiří; Soška, Milan; Běláčková, Vendula, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce odpovídá na otázku, jak se tři významné české deníky Hospodářské noviny, Lidové noviny a Mladá fronta DNES vypořádaly s nejdůležitější ekonomickou událostí za posledních 80 let -- celosvětovou ekonomickou krizí. Hodnotí ekonomické zpravodajství těchto deníků od 15. září 2008, kdy zbankrotovala americká banka Lehman Brothers, až do konce roku 2008. Ukazuje, že ekonomická krize byla často zprávou číslo 1 a všechny deníky se jí věnovaly po celé sledované období. Téma překračovalo hranice ekonomické rubriky a objevovalo se na stránkách věnovaných domácímu i zahraničnímu zpravodajství, ale také sportu, kultuře nebo například módě. Důležitá sledovaná kritéria jsou v závěru zohledněna určitou váhou za pomoci statistické metody a díky tomu je možné zjistit, který ze tří deníků nejlépe zpracoval ekonomickou krizi při jejím nástupu v roce 2008.
Vedoucí práce: Milan Soška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses