Ekonomická analýza nežádoucích událostí ve zdravotnickém zařízení dekubity - Onoda, Erik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Střítecký, Rudolf, 1946-2018; Mlčák, Jan (2011)
Cílem práce je vyčíslení nákladů na ošetřování a léčbu dekubitů v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici s poliklinikou (FTNsP). Po rozboru existujícího systému sledování výskytu dekubitů byly záznamy, shromážděné tímto systémem v letech 2005 -- 2010 upraveny tak, aby z nich bylo možné odvodit potřebné údaje -- především počet ošetřovacích dnů v členění podle závažnosti postižení dekubity. Údaje o spotřebě materiálu a léčivých přípravků byla získána dotazníkovým šetřením, provedeným v roce 2009 mezi ošetřujícím personálem. Výstupem práce je zmapování výskytu dekubitů ve FTNsP, analýza vlivu použití antidekubitních matrací na incidenci dekubitů a finanční vyjádření nákladů dekubitů na jednoho pacienta i celou FTNsP ve členění na jednotlivé složky přímých nákladů a náklady prodloužení hospitalizace.
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: ošetřovatelská péče; dekubity; náklady; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; nursing care; bedsores; costs; master's theses