Strategická analýza Nemocnice Jihlava - Kolman, Vojtěch (2011)
Cílem této diplomové práce je vytvořit strategickou analýzu Nemocnice Jihlava, p.o. Zřizovatelem nemocnice je Kraj Vysočina. Nemocnice Jihlava poskytuje komplexní zdravotní služby. Operační prostor analyzovaného subjektu je vymezen regionem. Současnými konkurenty Nemocnice Jihlava jsou nemocnice Třebíč, Havlíčkův Brod, Nové Město na Moravě, Pelhřimov a Nemocnici Sv. Zdislavy, a.s. Mezi silné stránky nemocnice patří její lokalita, statut "krajské" nemocnice, komplexnost nabízených služeb, bohatá historie a jedinečnost některých zdrojů. Mezi slabé stránky nemocnice patří špatná hospodářská situace, špatná strategie, neefektivní řízení, administrativní zatížení, nedostatečná propagace společnosti, chybějící motivace a špatná informovanost zaměstnanců. Na základě provedených analýz budou v závěru navrženy doporučení.