Locked in Maastricht - Zavacká, Veronika; Komárek, Luboš, 1971-; Mandel, Martin, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práca si kladie za ciel zhodnotit menový systém ERM II. Podla niektorých súcasných autorov nie je jeho design zvolený optimálne v dvoch smeroch. Prvým problémom sú rovnovážne efekty charakteristické pre tranzitívne ekonomiky, ktoré majú tendenciu vytvárat inflacné tlaky a tak potenciálne komplikovat plnenie Maastrichtského inflacného kritéria. Druhým problémom sú vysoké a potenciálne volatilné kapitalové prílivy, ktoré jednak možu tento problém zhoršovat a navyše v rámci striktných Maastrichtských limitov možu viest k makroekonomickej nestabilite. Práca sa venuje analýze oboch problémov.
Vedoucí práce: Luboš Komárek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses