Analýza vybraných procesů studentského spolku - Petrásek, Matěj (2011)
Práce je zaměřena na analýzu vybraných procesů studentského spolku Všehrd. V druhé kapitole, která následuje po úvodu, teoretická část shrnuje základní pojmosloví a dává i neškolenému čtenáři možnost se v problematice zorientovat. Součástí jsou i zobecněné zásady a postup při procesním modelování, který je upraven pro případ nedostatku podkladů pro model současné reality. Třetí kapitola práce je věnována především analýze současnosti a budoucnosti spolku, z které pak procesní model vychází. V čtvrté stěžejní kapitole jsou již zpracovány samotné procesní modely -- základní, hierarchický a jednotlivých klíčových procesů. V páté kapitole je pojednáno o SW nástrojích pro podporu navržených procesů. Šestá kapitola je věnována verifikaci výsledků procesní analýzy za pomocí interview s členy spolku a v sedmé kapitole je využitelnost navržených procesů zkonfrontována v obdobné studentské organizaci -- AIESEC ČZU. Účelem práce je představit možnosti procesní analýzy studentským organizacím a položit základy pro implementaci vybraných procesů a případnou budoucí komplexní procesní analýzu spolku Všehrd.