Manažerský model investičního projektu fotovoltaické elektrárny pro mezinárodní praxi - Skopal, Pavel, 1964-; Kovář, František, 1940-; Kislingerová, Eva, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Na realizaci projektu fotovoltaické elektrárny se podílí predevším developer, investor, financující instituce, generální dodavatel a municipality. Investor se kvalifikovane rozhoduje na základe expertního posouzení financních i nefinancních kriterií projektu. Investor do projektu vkládá svuj kapitál a banka poskytuje investicní úver obvykle ve výši 70 -- 80%. Investor hledá optimální rešení pro svoji investici a proces prípravy i realizace projektu. K dosažení nejvyšší možné efektivity potrebuje mít investor dokonalý prehled o specifikách zeme, v níž je investice umístena. Na zhotovení díla se podílí externí subjekty, predevším právní kanceláre, expertní technický dozor a jako soucást rízení rizik také pojištovna. Hotové dílo se ocenuje výnosovými a majetkovými metodami a stává se soucástí portfolia investora. Nove nabyté vedomosti jsou v rámci znalostního managementu transferovány do jiných investicních zámeru.
Vedoucí práce: František Kovář
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations