Úloha plánů a rozpočtů v podnikovém řízení - Škodová, Martina (2011)
Práce se věnuje tématice plánování a rozpočtování a jejich úloze v podnikovém řízení. Ve své teoretické části definuje teoretická východiska včetně progresivních přístupů. Zabývá se také konkrétními funkcemi, které mohou plány a rozpočty v podniku plnit. Na základě teoretických poznatků vyvrací hlavní kritické argumenty, které zpochybňují roli plánů a rozpočtů v podnikovém řízení. V praktické části, která není z důvodu citlivosti dat publikována, rozvíjí téma práce na příkladu konkrétní společnosti. V závěrečném vyhodnocení (také nepublikovaném) analyzuje podnikovou praxi a konfrontuje ji s teoretickými vymezeními. Na základě zjištěných skutečností jsou navrženy doporučení na zkvalitnění podnikového systému plánů a rozpočtů.