Československá ekonomika v období prvního pětiletého plánu - Stibor, Jan; Stellner, František, 1966-; Skřivan, Aleš, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tématem bakalářské práce je československá ekonomika v období prvního pětiletého plánu. Autor navazuje na události poválečné obnovy státu v kontextu převzetí moci komunistickou stranou a zavedení systému centrálního plánování. Detailněji je analyzován tento hospodářský systém jak obecně, tak i v podmínkách Československa. Prostor je věnován především procesu tvorby plánu a funkcí plánovacího aparátu. V souvislosti s dobově vyhrocenou mezinárodní politickou situací je část práce věnována i začlenění Československa do hospodářského uskupení RVHP a nárokům vyplývajícím z této skutečnosti. Dále je také sledován proces sovětizace československého hospodářství s přispěním vlivu sovětských poradců, kolektivizace zemědělství a industrializace Slovenska.
Vedoucí práce: František Stellner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses